Jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora na daljinu
 
Potrošači imaju pravo raskinuti Ugovor u roku od 14 dana od preuzimanja robe bez navođenja razloga. U skladu sa sljedećim odredbama, gdje je potrošač svako fizičko lice koje zaključuje pravni posao u svrhe koje pretežno nisu ni komercijalne ni samozaposlene:
Za ostvarivanje prava na jednostrani raskid Ugovora potrebno je obavijestiti Prodavatelja elektroničkom poštom o odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka sa ispunjenim podacima:
 
Ime i prezime kupca
Adresa kupca
Broj narudžbe
Broj računa i datum
Broj tekućeg računa (IBAN broj)
 
Obaveštenje se može poslati poštom ili e-poštom na adresu prodaja@kemoton.ba
U slučaju jednostranog raskida Ugovora, Prodavatelj će izvršiti povrat novca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili vašu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
Da biste iskoristili svoje pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti (KEMOTON GROUP doo Pretoki 1a, 10380 Sveti Ivan Zelina, Hrvatska E-mail: prodaja@kemoton.ba) s jasnom izjavom (npr. Pismom ili e -mail) vaše odluke. da se povuče iz ovog Ugovora.
Da biste ispunili rok za otkazivanje, jednostavno pošaljite obavijest o ostvarivanju prava na otkazivanje prije isteka roka za otkazivanje.
Povrat će biti izvršen na IBAN, tekući račun korisnika.
Povrat se može izvršiti tek nakon što je roba vraćena Prodavatelju.
Roba se mora vratiti ili predati Prodavatelju bez nepotrebnog odgađanja, neoštećena i u originalnom pakiranju, a u svakom slučaju najkasnije 14 dana od dana donošenja odluke o jednostranom raskidu Ugovora.